Daarbij wordt gebruik gemaakt van een helikoptertje van het type Falcon, gefabriceerd door het Chinese EHang. Het toestel beschikt over acht rotoren en vier grijpers en kan per zending een gewicht van vijf kilogram dragen.

Distributiecentrum

Het gaat voorlopig om een proef. Pakketten worden over een afstand van maximaal acht kilometer overgebracht van een distributiecentrum van DHL in de stad Dongguan naar een pakketbox, die in staat is het pakket zonder menskracht te lossen.

DHL en EHang zien dit als een oplossing voor het toenemende fileprobleem in de provincie Guangdong en in de gehele sterk verstedelijkende agglomeratie waartoe ook Hongkong en Macao behoren. De afstand van acht kilometer die DHL tot dusver over de weg aflegde, kostte de expresvervoerder tot dusver gemiddeld zeker veertig minuten, maar de drone kan die binnen acht minuten (één kilometer per minuut, dus met een vaartje van zestig kilometer per uur) afleggen.

De dronefabrikant en de expresvervoerder willen, als de proef slaagt, het vervoer door de lucht ook in andere delen van China gaan toepassen.