De nieuwe topman Reiner Heiken van het expeditiebedrijf uit Osnabrück sprak bij een toelichting op de jaarcijfers 2018 van een ‘voortreffelijk resultaat’ na drie jaar van reorganisaties. De logistiek dienstverlener wil zich de komende tijd dan ook weer gaan richten op expansie in de expeditiemarkt.

Volume

Het volume in de containervaart steeg vorig jaar met 6% naar 700.000 teu, terwijl er 770.000 ton (+2%) in de luchtvrachtsector werd vervoerd. In deze laatste sector heeft de expediteur vorig jaar tevens een einde gemaakt aan enkele verliesgevende contracten met verladers, aldus Heiken. Datzelfde gebeurde in de contractlogistiek, waardoor de omzet in dat segment enigszins daalde.

Het wegvervoer leverde in 2018 voor Hellmann weer winst op na enkele verliesgevende jaren door prijsverhogingen in het pakketvervoer en de nachtdistributie. Daarnaast ontwikkelde het groupage-vervoer in Europa zich positief, aldus de topman.