Volgens financieel persbureau Bloomberg heeft het Aziatische postbedrijf, dat in handen is van webwinkel Alibaba en het Singaporese staatsfonds Temasek, een strategische onderzoek gedaan na aanhoudende verliezen van de Amerikaanse activiteiten. De conclusies: snel verkopen want winst zit er voor dit jaar wederom niet in.

Bedrijven kopen

SingPost kocht in 2015 met veel bravoure de e-commerce bedrijven TradeGlobal Holdings Inc. and Jagged Peak voor 184 miljoen dollar in de VS en wilde daarmee vaste grond onder de voeten krijgen in de gigantische e-commerce-markt in de VS.

SingPost beheert in de de VS voor haar klanten,, waaronder Speedo en Tommy Hilfiger, de online winkels en het pakketvervoer, maar heeft met deze activiteiten de laatste drie jaar alleen rode cijfers weten te schrijven. Dat is ook de reden dat het postbedrijf de activiteiten in de VS al sterk heeft moeten afwaarderen en de marktwaarde van het Aziatische postbedrijf sinds 2015 is gehalveerd.

SingPost geeft zelf toe dat het zich verkeken heeft op de harde concurrentieslag die in de VS in het online shoppen en de onderliggende logistieke diensten wordt uitgevochten. Daarnaast is het bedrijf getroffen door een aantal faillissementen van klanten. Analisten verwachten bij de presentatie van de jaarcijfers van SingPost over enkele maanden een definitief besluit van SingPost over de verkoop van de Amerikaanse web-en pakketactiviteiten.