Het bedrijf uit Lauterach heeft donderdag zijn jaarverslag gepubliceerd. Winstcijfers werden door de familieonderneming niet onthuld. Er is wel een indicatie dat de zaken voor de wind gaan: het eigen vermogen als percentage van het balanstotaal bleef stabiel op 58%.

Investeringen

Gebr. Weiss investeerde vorig jaar vijftig miljoen euro in onder meer IT en in nieuwe eigen vestigingen in China en de Verenigde Staten voor de expeditie van zee- en luchtvracht. In deze markt werd een omzetgroei van 12% behaald, dank zij de nog steeds gunstige economische omstandigheden wereldwijd.

In het landvervoer bedroeg de omzetgroei vorig jaar 7,5%. Gebr. Weiss heeft, zoals het hele wegvervoer, te maken met het Europese chauffeurstekort en krappe laadcapaciteit. In het vervoer van via internet bestelde artikelen naar de consumenten thuis verwerkte het bedrijf 900.000 zendingen. Groei was er in dit marktsegment vooral in Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië en Roemenië.

Bij Gebr. Weiss werkten vorig jaar ruim zevenduizend mensen, grotendeels in negentien Europese landen, maar ook steeds meer in andere werelddelen. Het bedrijf is ook actief in de Benelux.