De Duitsers ondertekenden begin deze week een strategisch partnerschap voor tien jaar met de Chinezen, waarbij de operationele activiteiten voortaan worden afgehandeld in een nieuwe bedrijf met de merknaam SF DHL Supply Chain China. De hoofdzetel hiervan staat in Shanghai. Behalve het eenmalige bedrag van 700 miljoen euro ontvangt DHL jaarlijks een aan de omzet gerelateerde toeslag voor het klantenpakket.

Nationale netwerk

De twee partijen maakten eind oktober van het vorig de plannen bekend voor het partnership, waarbij DHL kan profiteren van het nationale netwerk aan magazijnen en transport van SF in China en de Chinezen van de internationale expertise en  klantenportefeuille van DHL op logistiek gebied. Bij het pakket van DHL gaat het hoofdzakelijke om verladers in de automotive, gezondheidszorg, e-commerce en technologie.

Een woordvoerder van DHL wijst er verder op dat de overeenkomst alleen betrekking heeft op de logistiek van DHL Supply Chain en niet geldt voor de zusterbedrijven DHL Global Forwarding, Express en Freight.