Om de logistieke sector te helpen bij dit probleem organiseert Nieuwsblad Transport tijdens Management in Logistics 2019, op 23 maart in Den Bosch, een sessie over cyber security. Onder meer Rik Poulus, Senior Consultant Logistiek bij TNO en ethische hacker Jan van der Put (Reqon Security) geven hierbij de laatste inzichten en tips voor de logistieke sector.

Incidenten

De afgelopen jaren zijn meerdere incidenten in het nieuws geweest, waaruit blijkt dat transport en logistiek een interessant doelwit is van cybercriminaliteit. Daarom zijn TNO, SmartPort, TLN, ACN, Port of Rotterdam, Cargonaut en Reqon gestart met een cyber-securityonderzoek voor de logistieke sector in de haven van Rotterdam

Tijdens deze sessie gaan de sprekers in op concrete kansen en bedreigingen op het vlak van cyber resilience en het cyber-securityonderzoek. Er worden concrete handvatten en voorbeelden gegeven hoe logistieke organisaties hun IT moeten inrichten om de risico’s zo laag mogelijk te houden. Ook wordt ingegaan op concrete voorbeelden van hacks en kwetsbaarheden die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden.

Meer info via: https://www.managementinlogistics.nl/