‘Prinsen is een ervaren algemeen directeur die zijn sporen heeft verdiend op commercieel en strategisch gebied’, licht de logistiek dienstverlener uit Leek de keuze toe. Koopman is onder meer actief in het autotransport.

De aanstaande topman deed een groot deel van zijn ervaring op bij TNT Express. Daar was hij ongeveer 25 jaar werkzaam in verschillende functies, waaronder als Managing Director van TNT Express in Duitsland. Op dit moment is Prinsen nog werkzaam bij Solidus Solutions in Oude Pekela.

Blockchain

Ad interim topman De Wilde, tevens CFO, kijkt uit naar de komst van Prinsen: ‘De commerciële en operationele logistieke ervaring van Willem Prinsen gaat een belangrijke bijdrage leveren aan verdere ontwikkelingen van Koopman Logistics Group.’ 

Hij wijst ook op het feit dat de automotive-markt verandert, waardoor ook de behoefte van de klanten wijzigt. ‘Samenwerking met onze klanten biedt kansen voor verdere ontwikkeling van ons bedrijf.’ Een voorbeeld daarvan is de op blockchain gebaseerde toepassing voor digitalisering van logistieke automotive-processen, waar Koopman vorig jaar mee is gestart.

‘Ook zijn we vorig jaar begonnen met het rijden op de CO2-arme brandstof HVO (hydrotreated vegetable oil, brandstof op basis van plantaardige oliën en vetten, red.). Daardoor hebben we onze activiteiten verduurzaamd.’

Lees ook: Jon Kuiper vertrekt bij Koopman Logistics Group