Tijdens deze dag, bedoeld voor managers bij logistieke organisaties en georganiseerd door Nieuwsblad Transport, stellen deelnemers hun eigen programma samen. Er zijn vijf streams met ieder een eigen podium: Sales, Marketing, IT, HRM en Finance.

Er kan onder meer gekozen worden uit onderstaande sessies:

Ondernemers aan het woord: hoe zorg je voor groei?
Frank Erftemeijer, Yellowstar

Tijdens het onderdeel ‘sales en business development’ vragen we drie ondernemers naar hun ervaringen en leermomenten. Frank Erftemeijer is één van deze ondernemers. Oprichter van Yellowstar Solutions, software bedrijf voor supply chain oplossingen en al bijna 25 jaar actief in de logistieke markt. Als winnaar van twee Deloitte Fast 50 awards en nummer 523 in Europa’s snelst groeiende bedrijven van de Financial Times, zijn de indrukwekkende groei en resultaten van Yellowstar niet onopgemerkt gebleven. Tijdens deze sessie vragen we hem naar zijn geheimen en kun jij hem ook het hemd van het lijf vragen.

Supply chain financiering
Machiel Bode & Majonne Bokelman-Dumas, ING

Er kunnen voor een leverancier vele maanden zitten tussen het binnenkomen van een order en daadwerkelijke uitbetaling door de afnemer. Er zijn al verschillende oplossingen waarbij er financiering in een ‘post-shipment’ fase (na levering, na facturatie) wordt geregeld, maar er ligt nog veel potentie in verkrijging van financiering of uitgeven van verzekeringen op basis van documentatie die al voor die fase vrijkomt.

Met het project ‘pre-shipment en in-transit Supply Chain Finance’ wordt gericht op de fases vóór (pre-shipment) of tijdens levering (in-transit). Risico’s in de keten zijn ook groter en diverser voor het moment van levering dan erna. Supply Chain Finance (SCF) oplossingen kunnen hier op inspelen met de juiste informatie. Zaken als een goedgekeurde order, een CMR vrachtbrief, douanedocumenten en andere informatie bieden zekerheden om risico’s beter in kaart te brengen en vervroegde financiering mogelijk te maken voor leveranciers. Leveranciers kunnen hiermee hun liquiditeit verbeteren en afnemers kunnen hiermee beter risico’s managen in de keten. Logistieke dienstverleners zijn een belangrijke schakel hierin omdat zij als expert van de goederenstroom in de keten een belangrijke rol spelen in de aanlevering van de relevante informatie.

Andere bevestigde sprekers zijn:

Raymond Riemen – Broekman Logistics, Christa Joan Stoekenbroek – Havenbedrijf Rotterdam, Marten van der Velden – Portbase, Max van Rijssel – Grant Thornton, Marcel Bos – Sparkwise, Ton Rodenburg – ARA, Inge Vergouwen – XPO, Robert-Frans Niers – Argusi, Ron van Gils – StoryDoing, Eefje van der Harst – iSHARE, Rutger Bonsel – Broekman Logistics, Robert-Frans Niets – Argusi, Jan-Hein Reeringh – Damen Shipyards, Marieke de Rouw-Bulkmans – Jan de Rijk Logistics

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.