Het nieuws is vrijdag door Neele-Vat bekendgemaakt. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, is niet meegedeeld. Oostvogels heeft vestigingen in Hazeldonk (gemeente Breda) en het Belgische Meer. Het heeft een personeelsbestand van 165 medewerkers en blijft onder eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management van Oostvogels blijft aan en de overname heeft volgens de betrokken partijen geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Antwerpen

Algemeen directeur Cuno Vat van Neele-Vat licht toe: ‘De activiteiten van beide bedrijven vullen elkaar goed aan. Wij kunnen onze klanten nu een nog bredere service bieden. We voegen, in een krappe markt, capaciteit toe voor distributie, warehousing en silo-opslag. Verder halen we kennis binnen over activiteiten als afvullen en verpakken. Door de ligging in Hazeldonk en Meer zijn we beter in staat de klanten te bedienen in het zuiden van de Benelux en klanten die hun goederen aanvoeren via Antwerpen.’

Na de overname beschikt Neele-Vat Logistics over achthonderd medewerkers, verspreid over twintig vestigingen in negen landen. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Rotterdam, beschikt ook over een warehouse-capaciteit van 200.000 vierkante meter. Het heeft een jaarlijkse omzet van 250 miljoen euro.

Bron foto: Neele-Vat Logistics