Tijdens het programma Multimodaal zal veel aandacht zijn voor het duurzaam en multimodaal verladen van lading en logistiek. Zo vertelt papierleverancier Parenco hoe ze van transport met vrachtwagens overstapten naar shortsea, voor het transport van lading van Gelderland naar Groot-Brittannië – en hoe deze verlader samen met een logistiek dienstverlener deze supply chain inrichtte. Het Havenbedrijf Antwerpen zal toelichten hoe ze het containervervoer per binnenschip stimuleert. Daarnaast komen de thema’s ‘Groene Haven’ en ‘Duurzame stedelijke distributie’ uitgebreid aan de orde.

Het Multimodaal Event is gericht op managers en directeuren in de transport en logistiek: vervoerders, verladers, expediteurs, rederijen, logistiek dienstverleners, op- en overslagbedrijven, etc. In oktober 2017 hebben maar liefst ruim driehonderd professionals aan dit event deelgenomen. Dit jaar wordt eenzelfde aantal deelnemers verwacht.

Bedrijfsbezoeken

Belangrijk onderdeel van het event is de mogelijkheid deel te nemen aan een bedrijfsbezoek in ochtend. Er staan bezoeken gepland aan onder meer Wehkamp, Wärtsilä en Westerman Logistics. Ook is er een haventour mogelijk door de haven van Kampen. Inschrijven voor het Multimodaal Event kan via het inschrijfformulier op onze website.

Het Multimodaal Event vindt plaats in Zwolle. Regio Zwolle is een dynamische regio die behoort tot de top van Nederland. Deze regio heeft de ideale infrastructuur voor groei, mede dankzij de uitstekende logistieke positie, sterke topsectoren en onderliggende kennisinfrastructuur.

Kunststoffen, e-commerce, agrifood en health zijn de sectoren waarin de regio excelleert. De regio kent een sterke logistieke en distributiesector. Met al deze kenmerken hoort een event als deze bij uitstek thuis in Regio Zwolle, een perfecte congreslocatie in dit logistieke hart.