Voor Mainfreight is dit de derde investering in België, na Genk en Evergem. Het 10.000 m² grote gebouw is een blikvanger langs de E40. Mainfreight zal er vooral aan internationale groupage en nationale distributie doen. De logistieke site is gebundeld met een bedrijventerrein. Ze ligt aan het klaverbladvormige kruispunt van de snelwegen E40 en E17 en heeft een rechtstreekse op- en afrit op de Gentse Ring.

De komst van Mainfreight betekent ook de creatie van een honderdtal nieuwe arbeidsplaatsen. Op termijn moeten dat er voor alle gebruikers van het logistieke en bedrijvenpark samen 3.500 worden. Bij Mainfreight vinden ze alvast een, in de Nieuw-Zeelandse bedrijfsvisie van de groep, bewust erg comfortabel ingerichte werkomgeving. Het logistieke bedrijf heeft de voorbije maanden ook zijn vloot grondig vernieuwd, door de aankoop van 25 nieuwe trailers, vier trekkers en vijftien distributiewagens.