Het nieuwe bedrijfsonderdeel beschikt over een capaciteit van 26.000 vierkante meter. Onlangs opende Broekman ook al warehouses op de Maasvlakte en in Venlo.

De locatie in Tilburg ligt nabij de barge terminal en is onderdeel van de groeistrategie van Broekman Logistics. De totale warehousing capaciteit van het bedrijf in Nederland bedraagt meer dan 310.000 vierkante meter. Een derde daarvan is ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen (ADR).

In het warehouse wordt gewerkt volgens het nieuwe Broekman-concept Blue4C. Daarmee wil de logistiek dienstverlener inspelen op vier belangrijke trends in de logistiek: verschuiving van modaliteiten, opkomende product-marktcombinaties die verschillende warehouses vereisen, verandering van veiligheidsvoorschriften en globalisering van productie en logistiek. Blue staat voor Broekman Logistics Unlocking Europe en 4C is een verwijzing naar ‘Coordinates, Combination, Customised en Compliant’.

Het bedrijf is meer dan 55 jaar geleden ontstaan in de Rotterdamse haven en is uitgegroeid tot een full-service logistiek dienstverlener met ongeveer achthonderd medewerkers en vestigingen in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië.