Dat heeft de multinational uit Stockholm bevestigt. VCK Logistics opende onlangs het nieuwe magazijn van 35.000 vierkante meter in de Duitse industriestad voor klanten in de telecommunicatie. Wie dat waren was tot voor kort onbekend. Ericsson heeft nu aangegeven in het distributiecentrum van VCK de centrale logistieke hub voor Europa te hebben geopend.

Vanuit dit nieuwe centrum worden de afnemers van Ericsson-apparatuur beleverd. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om mobiele netwerkbeheerders. De Zweden verwachten daarbij met de nieuwe investeringen in 5G-netwerken ‘een vergroot volume’ vanuit de VCK-vestiging in Duisburg te kunnen verwerken.

Het Amsterdamse VCK werd in 2011 actief in de Duitse logistieke markt door een belang van 50% te nemen in het bedrijf ComPass, dat zich had toegelegd op de opslag en distributie voor de internationale telecommunicatie-sector. Enkele jaren later werden alle aandelen overgenomen en werd de Duitse logistiek dienstverlener inclusief de filialen in Zwitserland geïntegreerd binnen VCK Logistics.