Dat meldt dagblad De Stentor. Vakbonden FNV en CNV dringen er bij de directie op aan een sociaal plan op te stellen. Hiertoe hebben de bonden samen met werknemers woensdag een petitie overhandigd aan Frank Borghouts. Hij is manager van de Benelux-afdeling van het Amerikaanse bedrijf.

Eerder deze week werd bekend dat Office Depot zijn distributiecentrum aan de Mindenstraat in de Overijsselse stad wil sluiten. Eind dit jaar moeten de deuren definitief dichtgaan. De activiteiten worden verplaatst naar de Duitse plaats Grossostheim, vlakbij Frankfurt am Main.

Daarmee wil het bedrijf kosten besparen en efficiënter werken. Het dc in Zwolle wordt namelijk niet volledig benut. Waarschijnlijk gaat al in het derde kwartaal van dit jaar een aanzienlijk deel van de logistieke activiteiten over naar Duitsland.

Vakbonden willen dat de directie een sociaal plan opstelt voor de personeelsleden die op straat komen te staan. De werknemersorganisaties wijzen op het feit dat veel mensen al tientallen jaren in dienst zijn van Office Depot en door dit besluit nadelige gevolgen ondervinden op het gebied van carrière en pensioenvoorziening. Ook begeleiding naar ander werk zou op zijn plaats zijn.

FNV en CNV zouden daarom graag zien dat het management van de kantoorartikelenhandelaar hier rekening mee houdt bij het afhandelen van de sluiting van het distributiecentrum.

Bron foto: Office Depot