Het bedrijf is niet bereid de door de gemeente gevraagde grondprijs van 199 euro per vierkante meter te betalen voor een lap van zes hectare. Het college van Burgemeester en Wethouders van Alphen aan den Rijn heeft daarom besloten de samenwerking met Nedcargo definitief te beëindigen.

De groep wilde niet verder gaan dan ongeveer 160 euro per vierkante meter. Volgens directeur Diederik Antvelink is dat een marktconform tarief. Hij baseert zich daarbij op een rapport van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, die tot een bandbreedte van 140 tot 160 euro per meter voor de betreffende locatie kwam. Hij beroept zich daarnaast op eerdere toezeggingen van de gemeente.

Wethouder Gerard van As van de lokale partij Nieuw Elan heeft via het Leids Dagblad laten weten dat enkele andere logistieke dienstverleners serieuze belangstelling voor het terrein hebben en wel bereid zouden zijn de gevraagde huurprijs te betalen. Die belangstelling zou zijn aangewakkerd door perspublicaties over het conflict tussen Nedcargo en de gemeente Alphen.