Een bijkomende reden is dat de opslagcapaciteit in Tongeren te beperkt zou zijn. Teleflex Medical profileert zich als onderdeel van het Amerikaanse Teleflex Incorporated vooral als leverancier van medische apparatuur. De groep stelt ruim 14.000 mensen tewerk in 120 landen.

De 76 arbeiders, twintig bedienden en zeventien tijdelijke medewerkers in Tongeren vernamen het nieuws donderdag, tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Ze kunnen nog tot eind september aan het werk blijven. Vanuit Frankfurt wil Teleflex gebruikmaken van de logistieke diensten van Rhenus Logistics.

Tom Peeters, secretaris van de socialistische vakbond BTB in Limburg is teleurgesteld: ‘De productiviteit ligt hoger dan ooit en de afgelopen jaren is er 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in Tongeren. Bovendien hebben we twee weken geleden nog een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst ondertekend.’ Het werken met een externe logistieke partner in Duitsland zou voor Teleflex wel een aanzienlijke kostenbesparing met zich meebrengen.