De bedrijven spreken zelf van een ‘logistieke campus’, waar behalve opslag logistieke activiteiten en assemblage worden ontplooid. Van het totaal is 53.000 vierkante meter bestemd voor opslag, waarvan de helft bestemd is voor ADR-goederen, ofwel gevaarlijke stoffen. Broekman heeft vorige week op de Rotterdamse Maasvlakte een vergelijkbaar complex in gebruik genomen.

Het complex wordt in fasen gerealiseerd en de werkgelegenheid zal daaraan parallel oplopen van 150 arbeidsplaatsen naar uiteindelijk 300. De locatie ligt vlakbij de kruising van de A67 (België – Duitsland) en de A73 (Nijmegen – Roermond). ‘Bovendien liggen de bargeterminal en de railterminals om de hoek. We hebben top-bereikbaarheid over weg, water en spoor’, zegt Heylen-topman Ralph Caspanni.

Directeur Willem Jan van Amersfoort zegt dat Venlo-project onderdeel is van de groeistrategie in Nederland. Wethouder Stephan Satijn en gedeputeerde Twan Beurskens gaven het officiële startsein voor de bouwwerken.