Deutsche Verkehrs-Zeitung rijkt jaarlijks de LEO Awards uit aan ‘uitmuntende personen in de logistieke sector’. ‘Ik ben heel blij dat ik deze prijs heb ontvangen. Raben Group is een familiebedrijf en onze kernwaarde is ondernemerschap vermengd met moed, doorzettingsvermogen en de juiste combinatie van ervaring en het besef van nieuwe doelstellingen en inzichten. Als logistiek dienstverlener willen we de economische doelstellingen van onze klanten ondersteunen met behulp van op maat gemaakte oplossingen en al onze inspanningen worden altijd bepaald door het uiteindelijke doel: het leveren van de hoogste kwaliteitsservice. Ons eigen Duitse distributienetwerk was een logisch gevolg. Het geeft ons meer flexibiliteit en helpt ons om ten volle te profiteren van onze capaciteiten ten behoeve van onze klanten,’ zegt Raben.

Raben Trans-European Germany maakt deel uit van de Raben Group en heeft 32 vestigingen verspreid over heel Duitsland.

Ewald Raben werd geboren in Winterswijk en studeerde Transport & Logistiek in Rotterdam. In 1991 startte hij een bedrijf in Polen. Op dat moment, was de omzet € 5 miljoen, terwijl de Raben Group in 2013 een omzet heeft gegenereerd van € 1 miljard. In 1991 had de  Raben Group twaalf medewerkers, momenteel zijn er 7.500 mensen werkzaam in tien Europese landen. Ewald Raben won eerder de ‘Ernst & Young Entrepreneur of the Year’.

LEO staat voor Logistics, Excellence en Optimization. De prijzen worden toegekend in drie categorieën: ondernemers, innovaties en levenslange realisaties in de logistiek. Vorige prijswinnaars waren onder meer Klaus-Michael Kühne, Bernhard Simon, Heinz en Dr. Hugo Fiege, Erich Staake, Susanne Meier, Josef Hattig, Gudrun Winner-Athens en Klemens Rethmann.