Het nieuwe pand bevindt zich in de door de overheid benoemde ‘top corridor’. Met het nieuwe bedrijfsonderdeel wil Broekman Logistics haar klanten de mogelijkheid bieden om direct en eenvoudig de Europese markt te bedienen. Er wordt voldaan aan de strengste normen op het gebied van veiligheid en milieu.

Tijdens de officiële opening van het warehouse op donderdag 22 maart is het nieuwe concept Blue4c onthuld. Hiermee speelt het bedrijf in op vier trends binnen warehousing en logistics en zet een volgende stap in gecombineerde opslag van gevaarlijke en ongevaarlijke producten op één locatie.

‘Blue staat voor Broekman Logistics Unlocking Europe en 4c is een verwijzing naar Coordinates, Combination, Customised en Compliant. In de conceptnaam staat verbinding tussen de ‘4’ en ‘C’ centraal, een symbool van combinatie van factoren’, legt Willem Jan van Amersfoort uit. Hij is binnen Broekman verantwoordelijk voor warehousing en distributie.

Met het nieuwe concept wordt ingespeeld op vier belangrijke trends: verschuiving van modaliteiten, opkomende product-marktcombinaties die verschillende warehouses vereisen, verandering van veiligheidsvoorschriften en globalisering van productie en logistiek.

‘Blue4c sluit perfect aan bij onze groeistrategie in Nederland. Wij willen marktleider zijn én blijven op het gebied van ADR-opslag. Daarnaast bieden we op strategische locaties warehousingcapaciteit aan om zo continu in te spelen op de klantbehoeften’, aldus Van Amersfoort.

Met het nieuwe pand kunnen klanten op een strategische locatie, nabij de containerterminals van de Maasvlakte, zowel gevaarlijke als ongevaarlijke producten opslaan. Er is zo’n 35.000 vierkante meter opslagcapaciteit. De totale warehousingcapaciteit van Broekman in Nederland bedraagt meer dan 310.000 vierkante meter. Een derde daarvan is ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

Op 28 maart start de bouw van een ander bedrijfsonderdeel. Dan begint de Belgische ontwikkelaar Heylen Warehouses met de realisatie van een logistieke campus in Venlo. Dit krijgt een magazijnoppervlakte van 53.000 vierkante meter.

Broekman Logistics is meer dan 55 jaar geleden ontstaan in de Rotterdamse haven en uitgegroeid tot een full-service logistiek dienstverlener met ongeveer achthonderd medewerkers. Het heeft vestigingen in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië.