Dit komt te liggen op bedrijventerrein Prisma in de Zuid-Hollandse plaats Bleiswijk, in de gemeente Lansingerland. Naar verwachting vinden in 2020 de eerste activiteiten plaats in het nieuwe distributiecentrum. Kort daarna wordt ook het inpandige servicecentrum in gebruik genomen. Op het terrein is al sinds januari 2016 een Hoogvliet-bakkerij actief.

Het realiseren van het nieuwe dc is een belangrijk onderdeel van de strategie van de supermarktketen. Deze strategie heeft als centrale doelstelling de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn. ‘Onontbeerlijk binnen deze strategie is het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek. Daarmee willen we sterk concurrerend zijn en blijven.’

In het nieuwe distributiecentrum worden zowel droge kruidenierswaren als vers, AGF en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt tot zendingen naar de winkels van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage vindt eveneens via de nieuwe locatie plaats. ‘Met de integratie van het distributiecentrum, de emballageverwerking, het servicecentrum en de productiebedrijven Bakkerij en Slagerij beschikken we over een robuuste nieuwe logistieke backbone voor de toekomst.’

Het nieuwe pand heeft een grootte van 72.000 vierkante meter en de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 10.000 vierkante meter. ‘Door het nieuwe dc verhogen we niet alleen de distributiecapaciteit, maar optimaliseren we logistieke processen door de hoge mate van mechanisatie en automatisering.’

Het nieuwe bedrijfsonderdeel van Hoogvliet komt tot stand in nauwe samenwerking met Arcadis en Witron. Arcadis is verantwoordelijk voor het programmamanagement, het gebouwontwerp en de bouwbegeleiding. Witron verzorgt als system integrator het logistieke design.

Bron foto: Hoogvliet