De accu is van het model ETV 216i en kan onder de stoel van de chauffeur worden opgeborgen. Oplading duurt relatief kort: tijdens een lunchpauze van de chauffeur van een halfuur kan de accu tot 50% worden bijgeladen.

Daarvoor hoeft de accu niet te worden verwisseld. Volgens Jungheinrich is dankzij de nieuwe lithium-ion-accu ook de inrichting van de reachtruck radicaal verbeterd. De bestuurder heeft veel meer zicht gekregen en heeft zelf bovendien meer zit- en bewegingsruimte.

Verder heeft de nieuwe accu een langere levensduur dan de loodzuuraccu’s die nu meestal in heftrucks worden gebruikt. Ze zijn onderhoudsvrij, zegt de producent, en leveren meer kracht, bij een lager energieverbruik. De ETV 216i bereikt een hefhoogte van 10,7 meter en kan over die afstand een last tot 1,6 ton verplaatsen.