Het concern publiceerde vandaag zijn jaarcijfers. Het resultaat voor rente, belastingen en bijzondere posten steeg licht, van 1,11 tot 1,15 miljard frank (één miljard euro). K+N blijft last hebben van de hoge koers van de Zwitserse frank.

In de zeevrachtexpeditie namen de volumes toe met 7,5% tot 4,4 miljoen teu. Groei was er vooral in het intra-Aziëvervoer en op de vaargebieden van en naar de Verenigde Staten. Het vervoer van reefercontainers steeg met een kwart. De marges stonden echter onder druk. Het resultaat voor rente en belasting daalde 7%. De brutomarge kwam uit op 29,2%.

In de luchtvrachtexpeditie was er een stijging van de vervoerde tonnages met 20,4%. K+N kocht enkele specialisten in het transport van bederflijke waar in Kenia en de Verenigde Staten. Hier nam het resultaat voor rente en belasting met 5%. De brutomarge kwam uit op 30,2%.

In het landvervoer was er een omzetstijging van 7,6%. De brutowinst nam toe tot 6,4%. De contractlogistiek, waarin K+N actief is met eigen materieel en warehouses, liet een omzetgroei van 7,8%. Het resultaat nam hier voor rente en belasting 9,5% toe.

De algemene vergadering van aandeelhouders komt op 8 mei bijeen. Kuehne + Nagel stelt voor het dividend over 2017 vast te stellen op 5,75 frank. Voor 2016 kwam het dividend op 5,5 frank per aandeel.