Daardoor komt de aanleg van het bedrijventerrein voor een of twee jaar in de wachtkamer. Het Logistiek Park Moerdijk moet zorgen voor duizenden extra banen in de regio, maar stuit op weerstand van onder meer Stichting Behoud Buitengebied Moerdijk. Die vreest de ecologische gevolgen van de komst van het logistieke park en is een juridische procedure gestart.

Inmiddels zijn de procederende partijen bij de Raad van State beland, die vorige week uitspraak deed. Of beter gezegd, geen uitspraak deed, maar de zaak aanhield. Het rechtscollege wil pas uitspraak doen als meer duidelijkheid is over de nieuwe wet Programmatische Aanpak Stikstof. Die duidelijkheid kan echter nog enkele jaren op zich laten wachten, schrijft dagblad BN/De Stem. Tot die tijd kan er niet gebouwd worden.

Verantwoordelijk wethouder Erik van Merrienboer legt zich niet neer bij de uitspraak. Hij wil toch een poging wagen om de Raad van State op andere gedachten te brengen, onder meer omdat de behoefte aan extra bedrijfsruimte groot is. Het nieuwe park moet komen op de plek waar snelwegen A16 en A17 elkaar kruisen.