Bolk gaat vanaf 1 juli 2018 de logistiek verzorgen voor Salt Specialties van AkzoNobel in Hengelo. Het bedrijf produceert in de Overijsselse stad zoutproducten voor consumenten en industrie.


Door de overeenkomst moet het logistieke proces van AkzoNobel worden geoptimaliseerd en verduurzaamd. Bolk wil het vervoer en de opslag energieneutraal maken door alle benodigde energie voor deze operatie zelf op te wekken met zonnepanelen op het dak van het warehouse.

De Akzo-pallets worden door Bolk vervoerd naar een nieuw te bouwen warehouse naast de containerterminal in Hengelo en daar opgeslagen. De logistiek dienstverlener beheert de voorraad en laadt de pallets in vrachtwagens en containers voor levering aan klanten in Nederland, Europa en de rest van de wereld. De logistieke medewerkers van AkzoNobel gaan door de deal over naar Bolk.

Bolk is een transportbedrijf met driehonderd medewerkers en actief in verschillende vormen van vervoer en logistieke dienstverlening. Het bedrijf is tevens oprichter van CTT, dat de containerterminals in Hengelo (zie foto), Almelo en Rotterdam beheert. Tevens is gestart met de bouw van een warehouse van 15.000 vierkante meter voor dit doel. Bolk is in meer dan tachtig landen actief.