In de gemeente Geldermalsen mag een distributiecentrum van dertig meter hoog worden gebouwd. Daarvoor heeft de Raad van State eerder deze week toestemming gegeven.


Dat schrijft Nieuwsblad Geldermalsen. Een bewoner was tegen de komst van het nieuwe dc op het bedrijventerrein Hondsgemet Zuid in het verweer gekomen. Zij vreest een fikse toestroom van verkeer bij het nieuwe dc, dat 24 uur in gebruik mag zijn. Volgens de gemeente valt dat wel mee. Dat zou blijken uit recent onderzoek. Wel zijn in de verre toekomst aanpassingen noodzakelijk aan de plaatselijke infrastructuur.

De Gelderse plaats heeft al twee grote distibutiecentra, namelijk van Blokker en van Albert Heijn. Wie er in het nog te bouwen dc komt, is niet geheel duidelijk. Een eerdere kandidaat, supermarktketen Plus, is afgehaakt.