Agro Merchants Group neemt het in Engeland gevestigde Grocontinental over. Het is de derde grote overname van Agro op de Britse eilanden in korte tijd Tevens is een herfinanciering doorgevoerd.


Het van oorsprong Amerikaanse Agro is gespecialiseerd in de opslag en logistiek van gekoelde en bevroren voedingsproducten. Met de nieuwe overname wil het bedrijf zijn positie als marktleider in koel/vries logistiek in Groot-Brittannië en Ierland versterken. Ook na de acquisitie wordt Grocontinental geleid door David en Linda Grocott.

Gelijktijdig met deze acquisitie heeft Agro een wereldwijde herfinanciering van haar senior kredietfaciliteiten doorgevoerd. Hiermee zijn kapitaalkosten aanzienlijk gereduceerd en is voorzien in een nieuwe doorlopende kredietlijn. Daarnaast heeft het bedrijf een substantiële kapitaalinvestering ontvangen, uit fondsen die gelieerd zijn aan investeringsmaatschappij Oaktree Capital Management.

Het in 1941 opgerichte Grocontinental is naar eigen zeggen marktleider in koel/vries opslag en logistiek binnen de voedingsindustrie en beschikt met name over specifieke expertise in de zuivel- en vleessector. Het bedrijf is gevestigd in de Engelse plaats Whitchurch.

Hier heeft het een veertien hectare groot koel/vries logistiek complex met een capaciteit van 197.000 palletplaatsen, met een temeratuurrange van tussen de -28 en +12° Celsius. Tevens beschikt het bedrijf over een eigen transportnetwerk en biedt het een breed scala aan gespecialiseerde logistieke diensten, waaronder het in opdracht van haar klanten snijden van kaas, het sorteren van ingrediënten, uit- en ompakken van producten en het verpakken van goederen bestemd voor de export. Grocontinental is de derde grote investering van Agro in Groot-Brittannië en Ierland. Eerder werden al Castlecool (in 2014) en Sawyers Group (in 2015) ingelijfd.

Agro Merchants Group exploiteert 63 vestigingen in elf landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Oceanië. Met een capaciteit van 7,5 miljoen kubieke meter en 975.000 pallets is het bedrijf wereldwijd de meest internationale en op vier na grootste speler geworden.