De omzet liet een lichte stijging van bijna 2% zien naar 2,26 miljard euro, stelt de directie bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De omzetstijging kwam volgens topman Luc Nadal vooral voor rekening van het herstel van de Europese automarkt, een sterkere economie in de meeste EU-lidstaten en uitbreiding van het wereldwijde klantenportefeuille met 6%.

Gefco, dat zich enkele jaren geleden versterkte met de Nederlandse luchtvrachtspecialist IJS Global, wist het resultaat voor belastingen met een kwart te verbeteren door onder meer een ‘proactief beleid bij de kostenbeheersing, speciaal bij het optimaliseren van de inkoop en verlagen van vaste lasten’, aldus Nadal.
‘Met meer dan 65 jaar ervaring in de auto-industrie, een van de meest complexe en veeleisende logistieke sectoren, werkt Gefco over de hele wereld aan de optimalisering van complexe logistieke ketens’, aldus de topman. Daarnaast is ook de samenwerking met verschillende autofabrikanten uitgebreid, waaronder met Volkswagen in Argentinië. Daarnaast werden de logistieke activiteiten voor BMW in het Verenigd Koninkrijk en de diensten voor Auto 1, een marktleider voor de e-business van tweedehands auto’s in Centraal Europa, uitgebreid. Onder meer op het gebied van logistiek management en oplossingen voor afgedankte voertuigen.

Hulpgoederen
De Gefco-Groep is verder steeds meer actief in andere industriële sectoren dan automotive, stelt de directie. Zo sloot het bedrijf in de eerste helft van 2017 een nieuw samenwerkingscontract met Kiabi, een Franse kledingketen voor winkels in Normandië en het zuidwesten van Frankrijk. Voor een klant in de Britse olieindustrie werd Gefco dit jaar verantwoordelijk voor de levering van smeermiddelen via multimodale oplossingen. Gefco kijkt verder naar kansen in de gezondheidssector, waaronder een uitbreiding van diensten aan het Britse Mundipharma Medical Company. Ook bij de distributie van hulpgoederen wil het bedrijf zijn diensten dit jaar uitbouwen.