Een consortium rond de Bank of China en de Chinese vastgoedbeheerder Vanke koopt voor 11,6 miljard dollar het Aziatisch vastgoedfonds Global Logistic Properties (GLP) op.


Dat melden onder meer Bloomberg en de China Daily

GLP bezit opslagplaatsen en logistieke faciliteiten in China, Japan, Brazilië en de VS met een totaal oppervlakte van 55 miljoen vierkante meter. De vastgoedbeheerder uit Singapore komt voort uit de Aziatische tak van Prologis en werd in 2010 naar de beurs gebracht.

Het bod is gedaan door de zogeheten Nesta-consortium dat naast Vanke (Shenzhen) en Bank of China bestaat uit topman Ming Mei van GLP, Hillhouse Capital Management en Hopu Investment Management.

De Singaporese grootaandeelhouder GIC, dat een belang heeft van 36 % in GLP, heeft met de verkoop al ingestemd. De Amerikaanse groep Warburg Pincus had ook geboden op GLP, maar het bod van Nesta, 25% boven beursprijs, was hoger. De overname moet voor 14 april 2018 worden afgerond.

Volgens een recent vastgoedrapport controleert GLP rond de 55% van de moderne logistieke faciliteiten in China. Met ruim 17 miljoen vierkante meter opslagruimte in China is het bedrijf ook qua omzet (57%) de grootste speler in de Chinese logistiek vastgoedsector. Onder de klanten van GLP bevinden zich Alibaba, JD.com en Amazon.