De vestiging, met een oppervlakte van ca. 12.000 m², wordt breed inzetbaar. Zo worden onder andere werkzaamheden van PAX Integrated Logistics, PAX Bouw- en Industrieservice en NABEK Wegransporten ondergebracht in Alphen aan den Rijn.

Het pand was voorheen ingericht als warehouse voor opslag en distributie van dranken en levensmiddelen, maar leent zich ook uitstekend voor activiteiten gerelateerd aan de bouw en industrie. De dienstverlening van PAX Groep wordt uitgebreid door het aanbieden van opslag voor zowel lange als korte termijn. Daarnaast zal onder andere Nabek vanuit deze locatie leveringen voor doe-het-zelfzaken en bouwplaatsen consolideren en crossdocken. Tevens wordt een deel van het pand verhuurd aan derden.

Met de opening van de vestiging in Alphen aan den Rijn worden er kansen gecreëerd voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten. Daarnaast is er letterlijk en figuurlijk meer bewegingsruimte. Sjoerd Plantinga, algemeen directeur PAX Groep: ‘Als een klant bijvoorbeeld een paar machines wil verschepen, maar deze eerst wil laten verpakken en een maand in opslag wil hebben, dan kan dat. Wordt dat onvoorziens een half jaar, ook geen probleem.’

Het pand is altijd eigendom geweest van Schouten Transport, maar werd begin deze eeuw overgenomen door PAX Groep. Na enkele jaren lag de focus steeds minder op warehousing en distributie voor retailkanalen. PAX Groep wilde zich meer richten op de logistieke dienstverlening voor de bouw en industrie en daarom werd Schouten Transport in 2012 verkocht aan Van Uden. Het pand bleef echter in bezit van PAX Groep en derhalve werd afgesproken dat Van Uden het pand voor twee jaar ging huren.