Edwin Wenink, Manager Supply Chain Development bij FloraHolland, is donderdagavond uitgeroepen tot de titel ‘Logistiek Manager van het Jaar’.


Hij liet mede-finalisten Tim Daan (Agristo) en Jascha Woudenberg (Tiger) achter zich. Juryvoorzitter Theo Heemskerk over de winnaar: ‘Edwin is een zeer bekwame manager die over de grenzen heen kijkt.’

De 45-jarige Wenink studeerde logistiek management aan de Erasmus Universiteit, begon zijn loopbaan bij een ingenieursbureau en startte kort daarna bij Hoyer, logistiek dienstverlener in de chemische sector. Wenink wist zich als logistiek manager te onderscheiden met het realiseren van een modal shift van weg- naar railtransport/binnenvaart. Daarnaast zette hij het ICT platform Hubways op, voor de sierteeltsector. Verder is hij nauw betrokken bij diverse onderzoeksprogramma’s op Europees en nationaal (Dinalog) niveau.

Mario Wopereis, operations manager bij Ceva werd uitgeroepen tot Logistiek Talent van het Jaar.