Volgens DHG, beter bekend onder de naam van oprichter David Hart, gaat het om de grootste transactie in Nederland waarbij één logistiek object van eigenaar verwisselde. Het Amsterdamse complex werd ondershands aan DCAM verkocht voor 75 miljoen euro.

De kopende partij is een op het Kanaaleiland Jersey gevestigde beleggingsadviseur en vermogensbeheerder in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. DCAM richt zich daarbij met name op beleggingen in logistiek vastgoed.

Het pand in het Westelijk Havengebied is door DHG voor eigen risico ontwikkeld tussen 2009 en 2011. Het is inmiddels volledig verhuurd aan fabrikanten, handelsbedrijven en logistieke dienstverleners, waaronder Fetin, GE Aviation, Heartland, NOV en KWE. De gemiddelde huurlooptijd is vijf jaar.

Het complex is trimodaal (weg, water, spoor) ontsloten en ligt ook nog eens in de buurt van Schiphol, via de in 2012 geopende Westrandweg. In de nabijheid worden inmiddels nieuwe panden ontwikkeld voor logistieke dienstverleners als DSV en TNT Fashion, alsmede voor modemerk G-Star.

DHG zegt met het Havenbedrijf Amsterdam een akkoord te hebben bereikt over verdere gebiedsontwikkeling in dit deel van de haven. Naast het nu verkochte complex wordt een pand van nog eens 50.000 vierkante meter ontwikkeld, eveneens geschikt voor meerdere huurders.