Bouwbedrijf Aertssen neemt de Shipit-terminal naast de Kieldrechtsluis over. Die terminal in de Antwerpse Waaslandhaven bevat vooral magazijnen voor de overslag van ro/ro-goederen en containers.


De groep Aertssen was al langer actief als logistieke speler. Eveneens in het noorden van het Waasland wil hij dit jaar langs de E34 (Antwerpen-Knokke) een distributieplatform voor grote landbouw- en constructiemachines aanleggen. Shipit moet zich dan verder toeleggen op zijn intermodale activiteiten. De binnenvaartafdeling wordt gebundeld met die van de eigen rederij Fluviant, onder de nieuwe naam Shipit Multimodal Logistics.

Aertssen zelf is gevestigd aan de andere kant van de Schelde, in Stabroek. Vorig jaar nam de groep langs de baan naar Antwerpen in Lier al de vroegere vestiging van drukkerij Monti over, die intussen ook een logistieke bestemming kreeg. En nog geen week geleden kondigde hij aan dat hij in februari kranenverhuurder Michielsens overneemt.