Vanuit de haven van Oostende is het ponton Baobarge vertrokken naar het windpark Kriegers Flak, in het Deense deel van de Baltische Zee, met aan boord de funderingen voor nieuwe windturbines.


De funderingen, die respectievelijk 10.000 en 8.000 ton wegen, zijn bestemd voor twee extra turbines die Rentel er zal optrekken. Ze zijn de afgelopen zeven maanden geassembleerd op het ponton, op de Rebo-terminal in Oostende. Nog voor de laatste onderdelen voor het Belgische offshore windpark Nobelwind uit de haven waren vertrokken, had hoofdaannemer Jan De Nul de Deense opdracht al binnen en huurde hij aansluitend de terminal verder af.

Daarna neemt Siemens het gebruik van het terrein over, voor de aanlevering van torenelementen en gondels voor 42 windturbines op het Rentel windpark, 40 km uit de Vlaamse kust. De ro/ro-infrastructuur van Rebo is hiervoor verzwaard tot 600 ton. Dit vergde een investering van 1 miljoen euro. In de pijplijn zit nog Norther, eveneens in het Belgische deel van de Noordzee.