Maritiem-aannemer Boskalis heeft omzet, winst en de omvang van de orderportefeuille in het derde kwartaal zien dalen.


Toch verwacht de groep in de tweede helft van het jaar ongeveer evenveel nettowinst te maken als de 75 miljoen euro in de eerste helft van het jaar. De daling van omzet en winst waren verwacht, maar beleggers reageerden ontevreden: de koers van het aandeel daalde vanmorgen ruim 4%. Daarmee was Boskalis de grootste daler onder de hoofdfondsen.

Het bedrijf publiceert over het derde kwartaal alleen een ‘trading update’ en geen concrete omzet- of winstcijfers. Wel meldt het dat de orderportefeuille in vergelijking met eind juni met ruim 3% is afgenomen tot 3,1 miljard euro. In het afgelopen kwartaal werd voor een half miljard euro aan opdrachten geboekt.

Het bedrijf meldt verder dat de begin dit jaar ingezette reorganisatie dit jaar ‘grotendeels’ wordt afgerond. De kosten daarvan, zo’n 15 miljoen euro, worden aan de tweede jaarhelft toegerekend. Zoals bekend verzet het Nederlandse vlootpersoneel van het dochterbedrijf Fairmount zich tegen dreigend ontslag in het kader van die reorganisatie.