Met de overname krijgt Inpost, dat genoteerd staat op de beurs van Amsterdam, ophaal-en afleverpunten voor pakketten in de Benelux, Frankrijk, Spanje en Portugal. Alleen al in Frankrijk gaat het om meer dan 10.500 pakketwinkels.

Het management van Mondial Relay blijft na de overname gewoon aan en de samenwerking tussen het pakketbedrijf en haar afnemers en partners in het pakketvervoer worden gewoon gecontinueerd, heet het in een gezamenlijk persbericht.

Groeistrategie

Volgens oprichter en topman Rafal Brzoska van Inpost is de overname van de Otto-dochter een belangrijke stap in de groeistrategie van Inpost in de Europese pakketmarkt. Met Mondial Relay wordt het bedrijf in een klap actief in een aantal grote pakketmarkten van Europa.

‘Daarbij past het netwerk van afhaal- en afleverpunten van Mondial Relay perfect bij onze geheel automatiseerde pakketkluizen in Europa. Wij zien in die combinatie goede marktkansen om de besteldiensten op de laatste mijl in Europa opnieuw te definiëren‘, aldus Brzoska.

12.000 pakketkluizen

Mondial Relay zag in het laatste gepubliceerde boekjaar 2019/2020 de pakketvolumes met 51% stijgen. Over de laatste twaalf maanden lag het aantal zendingen op 140 miljoen, meldt het bedrijf.

Inpost bezit in Polen, Groot-Brittannië en Italië rond de 12.000 geautomatiseerde pakketkluizen. In 2020 was het bedrijf goed voor een kwart miljard zendingen.