De forse omzetgroei schrijft de directie van DPD, zetelend in het Duitse Aschaffenburg, geheel toe aan de explosieve groei van de pakketstromen vorig jaar door online-verkopen. Die markt zal de komende jaren verder sterk toenemen.

Daarbij wil DPD zijn vleugels verder uitslaan buiten de Europese landsgrenzen, het bedrijf verwacht in 2025 de omzet te kunnen verdubbelen naar ruim 21 miljard euro. De expansiestrategie van de pakketdienst richt zich vooral op uitbouw van de activiteiten in Zuid-Amerika en Turkije en ontplooiing van nieuwe activiteiten in Afrika, India en Zuidoost-Azië.

Duitsland

DPD zag in Duitsland, zijn grootste markt, de omzet met 14% toenemen naar 2 miljard euro, bij een toename van het aantal pakketten met 13%. De belangrijkste groeimarkten waren verder Brazilië (+80%), Ierland (+47%), het Verenigd Koninkrijk (+39%) en Rusland (+32%). Mondiaal steeg het aantal pakketten met 500 miljoen naar 1,9 miljard. Dat zijn er dagelijks 2,5 miljoen.