Het is bedoeling dat er uiteindelijk zo’n 100.000 stuks worden gebouwd, waarvan 10.000 de komende twee jaar, aldus Amazon. De eerste drie prototypes werden recent gepresenteerd.

Rivian

Bij de e-bus, die de naam Rivian krijgt, staan duurzaamheid en veiligheid centraal. Zo is het voertuig voorzien van een grote vooruit en 360 graden draaiende camera’s en een spraakgestuurde routeplanner.

De e-bestelbus is een volgende stap, waarbij Amazon ook het pakketvervoer op de laatste mijl voor zijn rekening wil nemen en niet zoals nu afhankelijk is van derden, aldus Ross Rachey, verantwoordelijk voor de mondiale transportvloot van Amazon.

Daarnaast pas de e-bestelbus in het streven van Amazon om in 2040 al het transport CO2 neutraal uit te voeren.. Of de Rivian ook aan andere partijen dan Amazon wordt verkocht is nog onduidelijk.