De stakingen zijn begonnen in de vestigingen van de Amerikaanse webwinkel in Bad Hersfeld, Koblenz, Rheinberg, Werne en Leipzig. Daarbij is het niet geheel duidelijk hoeveel medewerkers precies bij de acties betrokken zijn. Volgens Verdi gaat het in Rheinberg zeker om 400 van de 450 personeelsleden.

De vakbond eist met de staking het naleven van de cao voor postorderbedrijven door Amazon, waarover het al zeven jaar steggelt met het Amerikaanse pakketbedrijf. Daarnaast moeten er afspraken komen over nieuwe loontarieven en gezondheid-en veiligheidsvoorwaarden.

Amazon, dat vanuit Duitsland ook de distributie voor Nederland verricht, telt in totaal dertien depots in Duitsland. In het verleden heeft het bedrijf de eisen van de vakbonden vaak genegeerd en acties op de koop toegenomen. Het liet daarbij weten dat het ook zonder afspraken met de bond een faire en verantwoordelijke werkgever is.