Zijn salaris daalt daarmee van 115.402 dollar per maand naar 10.728 dollar, meldt de expresvervoerder. Vorig jaar verdiende Fred Smith, die vijftig jaar geleden FedEx oprichtte, bijna 1,4 miljoen dollar. Met optieregelingen en anderen vergoedingen, waaronder dividend, kwam zijn totale inkomen uit op bijna 16 miljoen euro in 2019. Het is onduidelijk of hij ook van die regelingen afziet.

Smith staat op de Forbes-lijst van Amerikaanse miljardairs op plek 207 met een geschat vermogen van 2,9 miljard dollar. Celebrity Net Worth komt uit op een veel hoger vermogen van 3,9 miljard dollar.

Krediet

In een aanvullende verklaring aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC meldt FedEx de eigen reserves met een krediet van 1,5 miljard dollar te hebben versterkt zodat de negatieve gevolgen van de covid-19-epidemie beter kunnen worden opgevangen.

Uit een verdere toelichting op deze maatregel stelt de directie van FedEx dat de zakelijk vraag naar pakketvervoer op alle terreinen is teruggelopen. De koerier ziet wel een herstel in Azië doordat momenteel achterstanden in de leveranties worden weggewerkt, maar wijst er tegelijkertijd op dat dit geen garantie biedt dat ladingstromen op het oude niveau terugkeren. Daarvoor zijn de economische voorwaarden in Europa en de VS te zwak.

Het bedrijf wijst er verder op dat vooral in Europa de vraag naar pakketvervoer sterk is gedaald door de verschillende maatregelen tegen de verspreiding van het virus.