Dat heeft het bedrijf meegedeeld aan de Belgische pers. Met de groei wil PostNL inspelen op de almaar groeiende pakketmarkt voor online winkelen. Zo is het distributiecentrum in Wommelgem, vlakbij Antwerpen, uitgebreid. Datzelfde geldt voor de vestiging in Vilvoorde, nabij Brussel.

De grootte van enkele andere sorteercentra is zelfs verdubbeld. Het filiaal in Roeselare is verplaatst naar het naastgelegen Ardooie, waar PostNL nu over een pakketcentrum beschikt dat twee keer zo groot is als de oude. Ook de capaciteit van het Waalse centrum in Namen is verdubbeld.

PostNL zegt dat de Belgische pakketdivisie de afgelopen jaren harder is gegroeid dan het marktgemiddelde. De komende jaren wil het Nederlandse post-en pakketbedrijf verder groeien via diverse uitbreidingen. PostNL heeft meer dan achthonderd bezorgers in België. Daarnaast werken er ongeveer vijfhonderd personeelsleden bij het Belgische hoofdkantoor en diverse andere vestigingen in het land.

Lees ook: ‘Pakketbezorging wordt afvalputje bij samengaan Sandd en PostNL’