Klanten die op basis van vaste contracten jaarlijks drieduizend of meer pakketten bij DHL ter bezorging aanbieden, zullen daarvoor met ingang van volgend jaar meer moeten betalen. Het bedrijf beroept zich op hogere transport- en personele kosten. Ook moet worden geïnvesteerd in verdere automatisering.

In maart dit jaar kondigde DHL extra investeringen aan voor een bedrag van jaarlijks 150 miljoen euro. Het geld wordt onder meer besteed aan een betere dienstverlening aan de klanten.

Toeslag tolkosten

Verder berekent DHL voortaan ook voor vaste klanten een toeslag wegens de verhoging van de tolkosten. Duitsland heeft het wegennet waarop deze kilometerheffing voor vrachtverkeer, de Maut, de laatste jaren sterk uitgebreid.

Ook grotere vaste klanten moeten in deze meerkosten meedelen. De toeslag berekent DHL op tien eurocent per pakket en zal in 2020 worden ingevoerd.