UPS heeft hiervoor een dochteronderneming opgericht: UPS Flight Forward. ‘De nieuwe onderneming zal zich toeleggen op het ontwikkelen en besturen van onbemande luchttransportsystemen voor commerciële verzendingen’, meldt het bedrijf in een persbericht.

In maart startte UPS met het eerste gebruik van drones voor routinevluchten die inkomsten genereren. Bij deze vluchten werd een product onder een contractuele leveringsovereenkomst geleverd bij ziekenhuizen en faciliteiten in de Amerikaanse stad Raleigh, in de staat North Caroline. De vervoerder meldde toen al dat het zijn leveringsdiensten met drones wilde uitbreiden. De vluchten zouden dan zowel overdag als ’s nachts plaatsvinden.

Tekst loopt door onder foto.

Het vervoer van vracht met behulp van drones staat nog in de kinderschoenen. Toch zijn er diverse bedrijven die er heil in zien. Naast UPS heeft ook webwinkel Amazon al interesse getoond in deze manier van transport, evenals DHL en luchtvaartmaatschappij Garuda.