De sorteerinstallatie heeft een lengte van 2,1 kilometer en kan per uur 50.000 pakketten aan. Soms blijven pakketten maar een paar minuten in het gebouw, zegt DPD. Het systeem verbruikt 75% minder energie dan gangbare installaties.

Haven Rotterdam

In Oirschot richt DPD zich niet alleen op de grote pakketstromen van en naar de haven van Rotterdam en de luchthaven Schiphol, maar ook op het vervoer naar andere delen van Europa. Pakketten die in het nieuwe centrum worden verwerkt, kunnen binnen een straal van achthonderd kilometer nog de volgende dag worden bezorgd, tot in Polen toe.

De Hub Eindhoven vervangt een bestaand, kleiner centrum. De vijfhonderd werknemers van dat centrum maken allemaal de overgang naar Oirschot. Een deel van hen houdt zich bezig met douanedocumentatie. Het gaat daarbij om ongeveer zestigduizend documenten per dag, die digitaal worden verwerkt.