De award voor duurzame stadsdistributie werd in Berlijn overhandigd door de Duitse minister van Milieu, Svenja Schulze, aan Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij Dachser.

Binnenstedelijke distributie

Het bekroonde project omvat een oppervlakte van ongeveer vier vierkante kilometer in het stadscentrum van Stuttgart waarin alle zendingen zonder uitstoot worden geleverd. De volledig elektrische FUSO eCanter levert de groepagezendingen rechtstreeks af bij B2B- en B2C-klanten of brengt ze naar de microhub in samenwerking met partner Velo Carrier. Daar worden de pallets gelost en overgezet op elektrische wisselbakfietsen voor levering.

Wanneer de 18-ton Daimler eActros elektrische vrachtwagen beschikbaar is, wil Dachser deze ook gaan implementeren in deze projecten. Het oplaadpunt voor de elektrische aflevermethoden bevindt zich in de Dachser vestiging Kornwestheim ten noorden van Stuttgart, die 100 procent functioneert op waterkracht. De nieuwe generatie chauffeurs wordt opgeleid in de elektrische trucks, waardoor ze volledig vertrouwd raken met elektrische mobiliteit.