Via de verhoging van de tarieven wil DHL verder investeren in faciliteiten en materieel mogelijk maken. Het expresbedrijf heeft de laatste tijd al veel geld gestoken in de uitbreiding van de depots en gateways om de capaciteit binnen het netwerk te verhogen, stelt algemeen directeur Ronald Leunisse van DHL Express Nederland.

Hij wijst er op dat binnenkort een nieuwe vestiging in Maastricht wordt geopend en ook in Zwolle een nieuw depot wordt gebouwd. Daarnaast zijn alle zogeheten Service Centers in Nederland recent vernieuwd.

Stijgende kosten

DHL Express komt elk jaar met een prijsverhoging, waarbij ook rekening wordt gehouden met inflatie, valutaschommelingen en andere stijgende kosten. Daarbij variëren de prijsaanpassingen van land tot land, stelt de koerier. De prijsverhogingen worden ook gebruikt om de winstgevendheid van het expresbedrijf hoog te houden. Binnen het moederconcern Deutsche Post-DHL is DHL Express het dochterbedrijf met de hoogste winst.