Het gaat om een proef van de supermarktketen Kroger. Het voertuig wordt ontwikkeld door de start-up Nuro, zo meldt Bloomberg. Consumenten kunnen via de website of app hun boodschappen bestellen, waarna bezorging op dezelfde dag mogelijk is. De kosten bedragen 5,95 dollar per bestelling.

Robotvoertuig

Hoewel Nuro een eigen autonoom robotvoertuig ontwikkelde, worden er in eerste instantie voertuigen ingezet van het type Toyota Prius. Dat komt omdat aanvankelijk vooral de techniek wordt getest van de autonome systemen en het eigen voertuig nog niet op de openbare weg ingezet mag worden. Ook zal er in het begin een bestuurder in de auto plaatsnemen om de veiligheid te bewaken, wat in het eigen voertuig niet mogelijk is.

Kroger beschikt over 2800 winkels. Tijdens de pilot wordt onderzocht hoe consumenten en weggebruikers reageren op autonome bezorging. Het doel van de supermarktketen is om bezorgtijden en -kosten te verlagen.

Bezorgen

Nuro is twee jaar geleden opgericht door oud-medewerkers van Google, die jaren aan het Waymo-project hadden gewerkt. Het voertuig wordt speciaal ontwikkeld om goederen als boodschappen en pizza’s autonoom te bezorgen.

Bekijk de demo van Nuro in de video: