De huidige maximale capaciteit van 28 landingen per uur in de nacht is nu al bereikt. Met het nieuwe systeem Recat-EU wordt dat verhoogt naar 31 landingen per uur. Daardoor kan Leipzig Airport meer expresvluchten in de nacht voor DHL afwikkelen en is er verder meer capaciteit voor nieuwe vrachtvervoerders beschikbaar, stelt de luchthaven.

DHL Express claimt nu tussen 23.00 uur en 1 uur in de nacht bijna alle nachtcapaciteit op van Leipzig Airport. Maatregelen waren daardoor hard nodig om meer ruimte te creëren tijdens de nachtelijke uren.

De Duitse regering heeft in het coalitie-akkoord bepaald dat Leipzig Airport tevens de ‘centrale vrachtluchthaven van Duitsland’ moet worden. Daarvoor wordt al gesproken met een aantal Chinese vrachtmaatschappijen, heet het. De capaciteitsuitbreiding van het aantal landingen is ook voor die doelstelling noodzakelijk.