De omzet steeg tegelijkertijd met met 9,6% naar 17,5 miljard dollar. Van alle bedrijfssegmenten presteerde alleen het binnenlands pakketvervoer onder verwachting. Het bedrijfsresultaat liet een afname zien van 326 miljoen dollar naar 939 miljoen dollar.

Beter nieuws was er voor de internationale expresactiviteiten. Die stegen met 50 miljoen dollar naar 618 miljoen. Ook logistiek (supply chain- en expeditie) deed het goed. De omzet uit dit segment steeg met 16% naar 3,5 miljard dollar, terwijl de expeditie bijna een kwart meer aan opbrengsten opleverde. Het gecorrigeerde resultaat over de logistieke activiteiten viel met 257 miljoen dollar 17% hoger uit, meldt UPS.

TNT Expres

Goed nieuws voor de Amerikaanse pakketbezorger was er ook op het juridische vlak. UPS krijgt waarschijnlijk gelijk in een beroepszaak tegen de Europese Unie over een overnamebod op branchegenoot TNT Express dat begin 2013 werd geblokkeerd door de Europese Commissie. De advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie adviseerde woensdag dat de overnamepoging van UPS onterecht was tegengehouden door Brussel.

UPS won vorig jaar al een claimzaak bij het Gerecht van de Europese Unie rond de mislukte deal. Het hof verklaarde destijds het besluit van de commissie nietig, omdat een procedurefout was gemaakt door de Commissie waardoor de rechten van de verdediging van UPS waren geschonden. Het lijkt er nu op dat de koerier de zaak ook bij de hoogste Europese rechter gaat winnen. De zaak kan UPS uiteindelijk een bedrag van 1,7 miljard euro aan schadevergoeding opleveren als de claim wordt toegewezen. TNT werd in 2015 door de grote Amerikaanse concurrent van UPS, FedEx overgenomen. Toen maakte Brussel geen bezwaren.