PostNL meldde gisteren dat acht dozen met examens in het sorteercentrum voor internationale pakketten in Amsterdam werden aangetroffen na een speurtocht van enkele weken. De toetsen werden begin juni door het opleidingsinstituut naar Engeland gestuurd om daar te worden nagekeken, maar kwamen nooit aan. Het opleidingsinstituut hield er al rekening mee dat de duizenden cursisten deze zomer het examen moesten overdoen.

Verkeerd adres

PostNL dacht aanvankelijk dat de zending met examens ergens in het Verenigd Koninkrijk op een verkeerd adres was bezorgd. De post- en pakketvervoerder verwacht nu binnenkort ook de laatste twee dozen met examendocumenten ergens in een sorteerdepot aan te treffen. Hoe de tien dozen in een tijd van barcodes en scanningprocessen zomaar konden verdwijnen is voor PostNL nog een groot raadsel. Er zal nog een onderzoek volgen naar de oorzaak.

De schriftelijke examens van Anglia werden in mei afgenomen op 106 scholen in Nederland. Het gaat om examens op allerlei niveaus, van het zogenoemde ‘first step’ tot ‘masters’. Het vakkenpakket van Anglia wordt op 375 scholen in Nederland gegeven, van basis- en middelbare scholen tot hoger onderwijs.