Het Californische vrachtplatform voor koerierszendingen claimde nog niet zo lang geleden een kwart miljard dollar waard te zijn, maar een te snelle expansie in de VS werd het bedrijf noodlottig.

Shyp richtte zich op de kleine Amerikaanse verladers die via enkele simpele handelingen op een smartphone onder meer een fietskoerier konden inschakelen. Het bedrijf, dat in 2015 nog werd vergeleken met Uber, wilde vooral een simpel alternatief worden voor de Amerikaanse US Post.

Shyp probeerde nog via het sluiten van de kantoren in New York, Chicago en Los Angeles het hoofd boven water te houden, maar dat lukte niet. Topman Kevin Gibbon van de vrachtbeurs bood online zijn excuses aan voor het faillissement van zijn bedrijf en zei dat hij beter naar zijn adviseurs had moeten luisteren dan ongeacht de kosten te willen groeien. Zo sloeg hij het advies in de wind zich meer te richten op de zakelijke markt.